MITUL ANTIGELULUI "CONCENTRAT" si "ROSU" DIN ROMANIA - Ce trebuie sa stii

Ce inseamna antigel concentrat in Europa si in USA.
I primul rand, antigelul din Romania pe care dvs in cumparati din magazin "concentrat" la -72 C, este deja diluat la 25% cu apa. Antigelul in forma pura, adica pur Ethylin Glycol sau Propylene Glycol ingheata la -5 Celsius. Apa din antigel este un catalizator pentru scaderea mare a punctului de inghet. In USA, antigelul concentrat este in forma pura, asa cum trebuie sa fie. Diluat 25% ajunge la -72 C, diluat inca o data la 50/50 ajunge la -30 C. 

Ethylene glycol vs Propylene
Ethylene glycol (folosit in USA ca si antigel) este cu 20-30% mai eficient la transferul de caldura decat Propylene Glycol, ceea ce este utilizat in Europa. Propylene Glycol este de asemenea mult mai sensibil la diluarea cu apa. Poti face mai mult antigel utilizabil din Ethylene Glycol cu aceeasi cantitate de antigel.

Rolul Primar al Antigelului

In ciuda miturilor din mosi stramosi, rolul primar al antigelului este de a raci motorul si nu de a preveni inghetul. Antigelul are transfer termic cu 40% mai bun decat apa chioara. Calitatea antigelului folosit este la fel de importanta ca si uleiul de motor. 90% din griparile de motor sau problemele cu piesele critice provin intr-un fel sau altul de la sistemul de racire. 

Sistemul de răcire la motoarele diesel, în special cele în regim de heavy duty, precum transport comercial, construcţii, minerit şi agricultură, este unul dintre componentele critice întregului echipament au nevoie de antigel performant pentru a preveni blocajele de racire, supra-incalzirea motorului a uleiului sau alte componente care nu sunt idicate la acul de temperatura de la bord.

Utilizarea de antigel prost în România este epidemică (adica ambalajele alea ieftine cu antigel roz si verde) şi acest lucru s-a moştenit de pe vremea când era un singur tip de antigel, iar costurile de întreţinere erau irelevante, ineficienţa era la ordinea zilei şi nimeni nu era interesat de ce şi cum se strică.  Astazi totul s-a schimbat, dar moştenirea a rămas, rezultând în cheltuieli fabuloase şi totuşi utilizatorii nu fac conexiunea între antigel şi problemele pe care le au cu masinile.

Aditivarea in Antigel - "Antigelul nu prea conteaza, ieftin sa fie ca oricum il schimb sau completez"

Acest lucru este fundamental fals, în realitate este complet invers. Antigelul, ca şi uleiul de motor, trebuie să conţină aditivare anti-coroziune, anti-rugină, anti gelare. Antigelul “verde” este antigelul standard pe care foarte mulţi consumatori heavy duty îl folosesc. Acest antigel nu conţine nici un fel de aditivare, este numai etynlyn-gycol în formă pură.  Rolul acestor aditivi este de a preveni coroziunea, supra-încălzirea şi depunerile în sistemul de răcire. Utilizarea antigelului “verde” fără aditivare este primul factor care duce la problemele epidemice ale sistemelor de răcire pentru motoare diesel în România şi cresc costul întreţinerii acestor sisteme cu cca 1000% când se ţine cont de completări, defecţiuni, blocaje, scurgeri şi manoperă care toate înseamnă bani.  Statistic - costul utilizării antigelului de proastă calitate sau fără specificaţii heavy duty, după ce se iau în considerare costurile ulterioare - este de cca 58 de lei pe litru de antigel diluat.

In Romania, antigelul roz, in ambalaje ieftine, care este vandut ca si G12 sau G12+, este o inselaciune. Aceste antigeluri contin de fapt alcool etilic, in parte, si sunt toxice pentru sistemele de racire auto. Nu contin aditivare si provoaca depuneri masive, supra-incalzire, coroziune, blocaje de termostate a canalelor de racire a pistoanelor si camasilor. 

ANTIGELUL TREBUIE SCHIBMAT ANUAL

Nu este adevarat. Antigeul de calitate, in special cele precum TRIAX Extended Life ELC care contin (SCA) Supplemental Coolant Additive au o viata foarte lunga, de 5 ani sau 800,000 km la camioane si 150,000 km la autoturisme, Acest interval de schimb lung este datorat aditivarii care treptat devine inert si in timp este redus la zero.

FLUXUL DAUNELOR

  1. Antigel prost nu raceste motorul Inu se ve de la bord) ==> creste temperatura la pistoane ==> pistoanele ard uleiul si formeaza cenusa ==> cenusa provoaca uzura masiva la cuzineti si segmenti = multe probleme.
  2. Antigel prost nu raceste motorul Inu se ve de la bord) ==> creste temperatura la pistoane ==> pistoanele supra-incalzesc uleiul ==> acesta se subtiaza foarte tare si nu mai lubrifiaza ==> uzura masiva si gripare
  3. Antigelul fara aditivi anti-coroziune ==> rezulta in depuneri pe circuitul de racire ==> corodeaza radiatorul care curge 
  4. Antigelul fara aditivi anti-coroziune ==> rezulta in depuneri pe circuitul de racire ==> blocajul / avarierea completa pompei de apa 
  5. Antigelul fara aditivi anti-coroziune ==> rezulta in depuneri de calcar, rugina si coroziune pe circuitul de racire ==> blocaj de termostat si obstructie de canale de racire ==> gripare de motor

Vedeti mai jos ce provoaca antigelul ieftin si prost, fara aditivare. 

de ce
noi?
Acceptam:
Cumparaturile dumneavoastra sunt in siguranta cu ULEI DE MOTOR