Principalele cauze ale consumului de ulei.
  1. Arderea de ulei in pistoane - provocata de uzura la segmentii de compresie care permit uleiului din baie sa ajunga in camera de ardere sau de uzura garniturilor la valvele / tachetii hidraulici si rampa de ungere, care permite uleului sa se scurga pe valve in camera de ardere. In ambele cauze rezultatul este acelasi.
  2. Ulei de proasta calitate - cand ma refer la "proasta calitate" ma refer la volatilitate foarte ridicata a uleiului, adica uleiul nu este stabil la temperatura, nu contine aditivarea necesara sau prea putina pentru a preveni arderea acestuia in momentul contactului cu metale fierbinti. (pistoane, camasi, cuzineti, tacheti, rampa de ungere).
  3. Uzura masiva la segmentii de compresie / ungere - desi mentionata mai sus, asta este un alt aspect. Cand segmentii de la pistoane nu etanseaza complet camera de ardere in timpul exploziei, aceasta arunca combustibil ne-ars in baia de ulei. Prezenta combustibilului in ulei creste considerabil volatilitatea uleiului la temperatura (vezi nr. 2). Combustibil in ulei peste 2% din volumul baii, creste vertiginos consumul de ulei, la 5% combustibil, masina "bea" ulei.
  4. Stilul de condus: Stilul agresiv de condus, cu RPM aproape de maxim, acceleratie brusca, poate facilita consumul de ulei daca uleiul nu este de calitatea corespunzatoare.
  5. Garnituri si simeringuri uzate: uzura pronuntata a simeringurilor si garniturilor, lasa uleiul sa curga in afara circuitului de ungere si sa ajunga in camera de ardere sau pur si simplu sa curga afara din baia de ulei.
de ce
noi?
Acceptam:
Cumparaturile dumneavoastra sunt in siguranta cu ULEI DE MOTOR